SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
2011-2012: Belangrijke Kristallen
8 maart 2011 door Marenubium

Belangrijke kristallen voor de overgang van 2011-2012

In deze tijd hebben of krijgen kristallen meer invloed op de mens en de Aarde. Waarom? Omdat kristallen de oudste juwelen zijn van Moeder Aarde en erg veel zuivere, oeroude (geprogrammeerde) informatie bevatten. En Moeder Aarde en ook haar bewoners gaan door een belangrijk groeiproces waarbij zuivere informatie van belang is.
Tevens hebben kristallen een hogere trilling dan wij mensheid; ze zijn daarmee onze connectie met andere dimensies, met ons hogere zelf, met Moeder Aarde, met het AL. Moeder Aarde heeft voor zichzelf gezorgd en daarmee voor ons; de belangrijkste schatten bevinden zich pal onder onze neus. Hulde!

Verhoogde trilling

We schuiven langzaamaan naar een hogere bewustzijnstrilling. Dat zorgt ervoor dat we steeds dichter bij de kristallen komen, steeds dichter bij onszelf, steeds dichter bij Moeder Aarde en het AL. De kristallen krijgen hierdoor steeds meer positieve invloed op ons. Moeder Aarde verspreidt deze kristalenergie al via haar water. Langzaam maar zeker veranderen ook wij middels en onder andere dit water. Op dit moment is water erg belangrijk. Vraag me niet hoe ik dat weet, ik weet het gewoon. Noem het een Akasha-weten, als het je wat zegt. Maar water brengt leven, geeft leven, zuivert leven.
Zuivere kristalenergie hoort hierbij, en bij de bewustzijnsgroei op dit moment terwijl we langzaam maar zeker richting 2012 gaan.

Welke kristallen kun je op dit moment het beste gebruiken, om vooral Moeder Aarde te ondersteunen, en onszelf te ondersteunen in dit hele ascentie- dan wel groeiproces?
Dat zijn mijn vragen geweest, waardoor onderstaande lijst is ontstaan. Het gaat voornamelijk om de doorschijnende versies van de kristallen, en ze ‘moeten’ licht en fragiel aanvoelen. Etherisch (‘aither’: Lucht van de Hemel), zogezegd. Transparant. Etherische kristallen verschaffen helderheid, inzicht en zorgen voor het zuiver en ongefilterd ontvangen van boodschappen van het Hogere of van ons Hogere Zelf.

Ik wil hier echter aan toevoegen dat kristalenergie voor iedereen persoonlijk is, en niet elk kristal per definitie bij een persoon past. Hou daar alsjeblieft rekening mee en ga voornamelijk af op jouw eigen gevoel, want dat is immers de hoogste waarde in het leven en in jouw eigen ontwakingsproces. Ren dus niet gelijk naar de winkel om ‘zomaar’ een steen te kopen, en leg ook niet gelijk jouw eigen favoriete steen aan de kant als deze toevallig niet in onderstaande lijst voorkomt. Een kristal kiest jou, en jij kiest een kristal. Omdat jullie bij elkaar passen kwa energie. Als je je goed voelt bij een kristal, dan is dat kristal op dat moment goed voor jou.
Niets meer, niets minder!

Kristallen op kleur:

Wit

Geel/Oranje

Rood

Paars/Blauw

Groen

Bergkristal
Diamant
Fenakiet
Herkimer Diamant
Ijslands Spaat
Maansteen
Seleniet
Amber/Barnsteen
Citrien
Calcietsoorten: honing/oranje
Carneool/sarder soorten
Granaat
Spinelsoorten
Robijn
Alexandriet (veelkleur)
Amethist
Angeliet
Aquamarijn
Celestiet
Opaal
Saffier
Alexandriet (veelkleur)
Andara obsidiaan
Apofyliet
Moldaviet
Smaragd

Mocht je specifieke informatie willen over bovengenoemde kristallen, of over kristallen in het algemeen, aarzel dan niet om een berichtje te sturen.

Geslepen of ruwe vorm?

Geslepen kristallen (hangertje/ring/punt) concentreren hun energie, en zijn goed te gebruiken om op het lichaam te dragen of bij kristal therapieën.
Let bij een hangertje of een ring op of het kristal in direct contact komt met het lichaam. De werking van een kristal is beter als deze direct contact heeft met de huid.
Houdt er ook rekening mee dat als een kristal gevat is in een metaal (goud/zilver), dat dit metaal als een geleide kan werken en de steen nog meer kan uitputten of de werking van de steen kan verzwakken (zie onderhoud kristallen).

Kristallen in ruwe of in bol vorm kun je het beste plaatsen in gemeenschappelijke ruimtes of bij/onder een bed. In ruwe- of in bolvorm wordt de energie van een kristal diffuus afgegeven en verspreidt een kristal zo geleidelijk zijn energie. Houdt echter nooit een kristal op het lichaam gedurende de nacht; dit put het kristal uit of kan een averechtse werking hebben.

Onderhoud kristallen

Veel kristallen nemen ‘negatieve’ energie of spanningen in zich op, of geleiden deze. Een kristal kan hierdoor van tijd tot tijd uitgeput raken en hebben net als wij een schoonmaakbeurt en een rustperiode nodig om zich weer op te kunnen laden. Zo hou je ze goed en sterk. De meeste kristallen zijn te reinigen door ze in een bakje water te leggen, minimaal drie dagen. Maar onthoudt dat veel kristallen ook kunnen oplossen in water (let op met douchen!). Dat ligt geheel en al aan de chemische samenstelling van de steen zelf. Als je die niet exact weet, dan kun je het beste de onderstaande methoden (veiliger en intensiever) gebruiken om jouw kristal te reinigen en op te laden:

  • Zon-/maanlicht

Leg een kristal het liefst ’s morgens vroeg en ’s avonds in de schemering in bijvoorbeeld de vensterbank. Schemering, omdat veel kristallen kunnen verkleuren in de felle zon. Vooral de witte varianten kun je in het maanlicht opladen, deze dus het liefste niet in de zon. Dat houdt dus wel in, dat je 3-5 dagen lang de stenen moet verplaatsen.

  • Aarde

Als je helemaal voor het zekere wilt gaan, dan kun je je kristal(len) in een waterdicht zakje doen en deze in een flinke bak met zwarte aarde of in de tuin begraven (ook in de zwarte aarde). Drie dagen is meer dan voldoende om de kristallen te reinigen en op te laden.

Recycling

Soms komt het voor dat een kristal barst, of dat je deze verliest, of dat deze gewoon spontaan uit elkaar valt. Daar is helaas niets aan te doen, ondanks alle voorzorgsmaatregelen. Een kristal is een werkend en levend organisme, waar uiteindelijk een houdbaarheidsdatum op zit. Meestal houdt het dan in dat het kristal zijn werk heeft gedaan, of dat je deze niet meer nodig hebt. Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een ander, nieuw kristal in je leven.

Gooi een kristal nooit weg als deze klaar is met zijn werk, maar geef het terug aan Moeder Aarde. Begraaf het kristal op een mooi plekje of in het open water, wat voor jouw gevoel eer doet aan het kristal en wat deze voor jou heeft betekend. Zo is de levenscyclus weer rond, en geef je terug aan de natuur wat je ontvangen hebt.
Overigens kun je ten alle tijden een kristal teruggeven aan de natuur.
Ook een kristal kan dankbaar zijn en niet alleen jou in jouw proces ondersteunen.
Maar gezien de kosten van een kristal zullen mensen dit niet vaak doen.

Hoe dan ook, een kristal is een geschenk aan ons van Moeder Aarde en daarmee het Universum. Behandel zo een geschenk met respect en liefde. Want wat je geeft, krijg je terug. Dat is een Universeel gegeven :-D

    Gerelateerde berichten

1 reactie  
  • Gebke Krikken schrijft:
    24 mei 2012, 11:15:36

    Tijdens mijn werk als masseur draag ik een labradoriet. Als je de beschrijving van de steen op deze site doorleest is het duidelijk waarom; hij voorkomt dat ik mezelf opzadel met de pijntjes van mijn cliënten. Helpt me met het creëren van een beschermende “bubbel” om me heen. Ook helpt het me om me te concentreren op mijn cliënt. Labradoriet wordt om deze reden ook wel de Masseurssteen genoemd.


Geef een reactie

http://blog.kruiderie.nl/2011-2012-belangrijke-kristallenYou must be logged in to post a comment.

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
© Kruiderie