SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Wat is Kristaltherapie?
30 juli 2012 door Marenubium

Wat is Kristaltherapie of Edelsteentherapie?

KristaltherapieAls je een beetje verdiept in de alternatieve geneeswijzen kom je vaak kristallen of edelstenen tegen. Omdat edelstenen nu eenmaal kristallen zijn, houd ik voor het gemak vanaf nu kristaltherapie aan.
Kristallen zijn echter weer mineralen, dus zou het eigenlijk Mineraaltherapie moeten heten. Of, om er nog dieper op in te gaan: Elementtherapie. Maar dat even terzijde.
Er is veel informatie beschikbaar op internet over kristallen en hun werking en toepassing.
Als leek zie je vaak door de bomen het bos niet meer.
Dat komt omdat er nog geen wetenschappelijk bewijs is voor de werking van kristallen of hier nog niet voldoende aandacht aan besteedt is vanuit de reguliere geneeskunde.

Lees verder »

Kristal uitgelicht: Turkoois
25 juli 2012 door Marenubium

Turkoois of Turquoise

TurkooisDeze keer heb ik Turkoois gekozen. Turkoois of Turquoise heeft een glas- of wasglans en komt voor in de kleuren hemelsblauw, grijsblauw, appelgroen tot blauwgroen met meestal bruine tot zwarte vlekken. Deze zwarte tot bruine vlekken worden gevormd door limoniet, zandsteen of jaspis. De grijs- tot blauw-groene kleur wordt gevormd door koper, aluminium zink of ijzer. Turkoois is een koper/aluminium fosfaat en wordt meestal in druiventrossen of knollen gevormd. Het ontstaan van dit mineraal wordt veroorzaakt door een chemische reactie tussen water, aluminium en koper. Turkoois wordt nagemaakt door chalcedoon of howliet kunstmatig te kleuren; dit zijn poreuze mineralen die vrij makkelijk te verven zijn. Het verschil tussen echte turkoois en imitatieturkoois zit ‘m in het gewicht en kleur; turkoois is een vrij lichte steen (voelt aan als plastic) en komt bijna niet voor in zuiver blauw. De meest verkochte variant is nu echter synthetisch.
De handelsroute van Turkoois naar Europa verliep vroeger over Turkije. Daardoor kreeg het mineraal de Franse naam ‘Turkies’ (Turquies) mee, wat ‘Turkse steen’ betekent. Al gauw werd dit Turquoise of Turkoois, en werd de overeenkomstige kleur vernoemd naar dit mineraal. Een minder bekende naam of synoniem is Kallaiet; dit is een afgeleide van het Griekse ‘kalla lithos’ wat ‘mooie steen’ betekent.
Verwisseling is o.a. mogelijk met Amatrix, Lazuliet, Amazoniet en Chrysocol (kiezelkoper of kiezelmalachiet).
Lees verder »

Taal binnen Communicatie
22 juli 2012 door Marenubium

CommunicatieDe Zin van Taal

Woorden, zinnen, taal. Begrijpelijk overkomen. De boodschap overbrengen.
Communicatie. Een lastig begrip. Zelfs zo lastig dat er zoiets als ‘communicatieleer’ bestaat.
Als gevoelspersoon en beelddenker is taal voor mij erg abstract en soms zelfs verwarrend. Woorden en zinnen zijn losse onderdelen (elementen) die vaak hun eigen leven leiden en lang niet de lading dekken. Het blijft een constant zoeken naar de juiste bewoordingen; spelen met woorden en taal. Wellicht herkennen andere hsp-ers dit ook. Dan heb ik dit artikel tevens voor jou geschreven.
Wat is de zin van Taal binnen communicatie? Is taal het enige wat wij gebruiken om te communiceren, of speelt er nog iets anders mee?
Ik ben geen taalkundige of een communicatie expert. Ik kan alleen mijn boodschap op mijn manier overbrengen, in mijn eigen woorden. Zo ook weer dit artikel, volledig Des Eva’s, waarbij ik mijn hersenspinsels op papier tracht te zetten.

Lees verder »


»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
© Kruiderie