SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Help viraliseren-Documentaire Radar “De Schuldvraag”
9 december 2013 door Marenubium

Help viraliseren: Documentaire Radar “De Schuldvraag”

Hosted by Luuk De Waal MalefijtOns Geld and Ramon van Jaarsveld

17 December komt Tros Radar met de baanbrekende documentaire “De Schuldvraag”. Voor het eerst op Nederlandse bodem zal hier dan eindelijk journalistiek gesproken worden over het systeem van geldcreatie door schuld, fractioneel bankieren en Full-reserve banking.

Waarom is dit belangrijk?

De politiek lijkt de problemen niet te begrijpen en er wordt dan ook alleen gesproken over de symptoombestrijding van het probleem: bonusbeleid, bankierseed, buffers, en zogenaamde oplossingen: spaargeld gebruiken, meer consumeren, loslaten loonmatiging, templates, bail-outs, bail-ins, etc.
Men weigert in het publieke debat echter de systematiek van het geldsysteem te bespreken: geldcreatie door schuld.
Geld ontstaat doordat men in de schulden gaat voor een ‘lening’; geld verdwijnt wanneer leningen worden afbetaald. Geld = Schuld; we kunnen niet meer geld in de economie stoppen om schulden mee af te betalen omdat geldcreatie in meer schulden (aan banken) resulteert. Met nieuwe schulden wordt geprobeerd het schuldenprobleem ‘op te lossen’. Voor het eerst zal een documentaire dit uitleggen en aan de kaak stellen. Dit stelt politici in staat het te kunnen begrijpen én bespreken (het taboe te doorbreken). Dáárom is het belangrijk.

Uit de officiële aankondiging:

“– Je kijk op de financiële wereld zal nooit meer hetzelfde zijn –
De documentaire Radar Extra: De Schuldvraag vertelt je alles wat je altijd al wilde weten over geld en schuld, maar nooit durfde te vragen. Exclusieve interviews en verhelderende animaties leggen moeilijke economische begrippen voor iedereen begrijpelijk uit. Tegelijk biedt deze speciale dubbelaflevering van Radar verrassende inzichten die je kijk op de financiële wereld voorgoed zullen veranderen.

– Online première: unicum in Nederland –
Radar Extra: De Schuldvraag wordt uitgezonden op maandag 23 en maandag 30 december. Een week eerder zullen beide delen van de documentaire echter ook al integraal op deze website te zien zijn – een unicum voor een journalistiek programma in Nederland. Vanaf dat moment kun je fragmenten uit de reportages en de animaties ook zelf delen met vrienden.”

Wij zijn ontzettend blij met het journalistieke onderzoek en hopen dat de documentaire ervoor zal zorgen dat het onderwerp geldcreatie na 5 jaar eindelijk mainstream wordt. Het is dan ook belangrijk dat er veel commotie ontstaat over de uitzending.

Kijk online de documentaire en Twitter & Facebook live mee onder de hashtag #onsgeld #radar. Misschien dat we nog een samenkijkavond organiseren. Hopelijk krijgen we dan de media-aandacht die het onderwerp verdient.

Bekijk trailer:
http://www.trosradar.nl/sites/radarextra/

http://onsgeld.nu/external-videos/brekend-documentaire-radar-alles-wat-je-altijd-al-wilde-weten-over-geld-en-schuld/

Meld je aan bij: Help viraliseren: Documentaire Radar “De Schuldvraag”.

    Gerelateerde berichten

Geef een reactie

http://blog.kruiderie.nl/de-schuldvraagYou must be logged in to post a comment.

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
© Kruiderie