SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Deurwaarder over: wie wil ‘m?
7 april 2011 door Marenubium

Achter in de rij aansluiten maar

Alsof het allemaal niet vervelender kan; waar de postbode mijn brievenbus niet weet te vinden, weten de deurwaarders en incasso bureaus deze wel op hun duimpje te vinden.
Staat mijn huis soms als een POI in hun tomtom software?
Ik zou het niet weten, maar ze mogen achter in de rij aansluiten.
Van een kale kip valt niet meer te plukken!
Ik heb dit huis in 2006 gekocht, dolblij en gelukkig omdat ik voor mijn gevoel nu eindelijk zelfstandig was en er keihard voor gewerkt had.

Omdat dit alles nieuw voor me was, en ik geen ervaring had met maandelijkse vaste lasten, besloot ik alle rekeningen eerst maar per acceptgiro te ontvangen, zodat ik een goed overzicht kon krijgen aangaande mijn eigen administratie. Uiteindelijk zouden de meeste rekeningen in een automatische incasso worden omgezet.
Jaarlijks kreeg ik wel bezoek van een incasso bureau, vanwege openstaande, halfjaarlijkse- of jaarlijkse rekeningen die aan mijn aandacht waren ontsnapt (dacht ik).
Kan wel eens gebeuren, toch?
Alles wat binnenkwam werd verder netjes betaald, en ik dacht uiteindelijk mijn administratie lekker voor elkaar te hebben.

Kassa!

Tot er in 2010 opeens wel erg veel deurwaarders aan de deur kwamen… en ik zelfs nog rekeningen ontving uit 2009.
In januari 2010 ben ik op straat komen te staan en daarna beland in een flinke burnout, dus mijn inkomsten waren nu niet bepaald erg hoog, zeg maar. Maar ja, daar komen we ook wel weer uit, altijd positief blijven!
De eerste deurwaarder kwam in juni: over een openstaand bedrag van 44 euro (jaarlijkse bijdrage KvK). Dit resulteerde in een loonbeslag van 315 euro. Het leuke was dat mijn rechtsbijstandsverzekering mij in deze niet kon bijstaan, omdat ik hier niet voor verzekerd was. Advies: gewoon maar betalen mevrouw, anders worden de kosten nog hoger.

Recht?

Hmzz… het is een gevecht tegen een systeem waar je als burger weinig tegen in te brengen hebt.

Nu ja, je staat er behoorlijk machteloos bij te kijken als er eenmaal een loonbeslag is gelegd. Maar goed, ik kon mij niet herinneren dat ik post had ontvangen van de KvK, en elk jaar wel een deurwaarder aan de deur kwam mij een beetje vreemd over. Dus werd het tijd mijn hele administratie maar eens door te spitten.
En wat bleek? Vanaf 2006 miste ik inderdaad heel veel belangrijke post. Ik kwam wel herinneringen en aanmaningen tegen, maar niet de originele acceptgiro’s.
Ik heb toen alle instanties gebeld en overal de status opgevraagd van hun administratie en openstaande rekeningen. Nou, dat was geen pretje eerlijk gezegd, want je wordt behandeld als een wanbetaler en crimineel. Maar ja, het moest maar even, tanden op elkaar en doorgaan is het devies (niet te vaak doen overigens, want dat eindigt nu juist in een burnout). Ook het feit dat ik werkelijk geen post had ontvangen, viel niet echt in goede aarde.

Uiteindelijk stond er alles bij elkaar opgeteld een bedrag open van 1500 euro. Exclusief administratie- en incassokosten.
Een paar maanden lang ben ik bezig geweest met bellen en brieven sturen en overal proberen mijn recht te behalen, want met al die extra incassokosten en administratiekosten was ik het niet eens. Maar ja, je staat erbij en je kijkt ernaar; ‘hunnie’ beweren dat ze wel degelijk post hebben verstuurd, en ik beweer het niet ontvangen te hebben. Bij wie ligt de schuld? In mijn opinie bij geen van beiden, maar dat weerhoudt de instanties er niet van om hun klant (?) de extra kosten in rekening te brengen en deurwaarders op hun dak te sturen. Nu ja, dat begrijp ik ergens ook wel weer: het is makkelijk verdienen.

TNT Post: sure we can’t

Ik werd uiteindelijk doorverwezen naar TNT Post en moest daar maar mijn gelijk behalen.
Haha, als er op dat gebied ergens een onneembare vesting bestaat, is dat TNT Post wel!
Het enige wat je mag verwachten is een keurige brief waarin vermeld staat dat de klacht is verwerkt en het met het betreffend afdelingshoofd is opgenomen.
Daar sta je dan met je goede burger gedrag.
Het werd mij teveel en ik zag door alle ambtelijke stukken mijn eigen brievenbus niet meer. En geld voor een degelijke jurist was er niet meer. Uiteindelijk vond ik via via iemand in dezelfde positie, en zijn we samen naar de krant gestapt. Het heeft tot twee keer toe in de krant gestaan, maar geholpen heeft het niet. Het luchtte me wel op een soortgenoot te treffen, want gedeeld smart is halve smart, nietwaar!

2010 resulteerde uiteindelijk in het afbetalen van exorbitant hoge rekeningen (voornamelijk administratie- en incassokosten) en een lege bankrekening. Alles ging op aan de afbetalingsregelingen. 2011 was al niet anders en naast alle gewone vaste lasten is er tot nu toe 600 euro extra betaald aan administratie- en incassokosten. Ik dacht nu eindelijk alles klaar en op de rit te hebben; alles afbetaald en waar mogelijk alles per automatische incasso nu opgelost. Even kon ik weer ademhalen. Tot vorige week. Ten eerste kreeg ik een brief van het UWV dat mijn uitkering wordt stopgezet, en vlak daarna belandde het zoveelste ambtelijk stuk in de brievenbus van nog een deurwaarder. Een openstaande rekening van vorig jaar vanwege, je raadt het al, geen ontvangen post. Cool :D

Kwartet!

Houdt het nou nooit eens op? Het enige wat er voor mijn gevoel nu opzit, is verhuizen, verhuizen, verhuizen. Een drastisch besluit, maar dit gedoe speelt al sinds ik hier woon, en het zal me blijven achtervolgen. Dit huis lijkt haast wel onzichtbaar in de ogen van de post(bode), en ik blijf niet bezig met het spekken van de rekeningen van alle instanties; het kost mij teveel energie die ik wel beter kan besteden. Dus ik heb besloten binnenkort het huis in de verkoop te zetten, en ergens anders een nieuwe, frisse start te maken.
Blijft er nog één ding over: een deurwaarder!
Mijn kwartet is al compleet, dus wie wil ‘m?

Geen gerelateerde berichten.


Geef een reactie

http://blog.kruiderie.nl/deurwaarder-over-wie-wil-mYou must be logged in to post a comment.

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
© Kruiderie