SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Drupal
25 februari 2011 door Marenubium

Project met Drupal

Naast WordPress en Joomla ben ik ook bezig met het bouwen van een site in Drupal. Dit wordt een media site voor een bedrijf wat de PR verzorgt voor haar klanten in de vorm van Geluid en Video:

Ook deze site is nog in de testfase, maar achter de schermen is al wel heel veel gebeurd. Het is de bedoeling dat deze site gekoppeld wordt aan diverse netwerken (facebook, hyves, twitter, linkedin, etc). Tevens is de portfolio een leuke uitdaging. Er zijn wel veel plugins voor, maar veel moet aangepast en op maat gebouwd worden.
Dat wordt zeker nog leuk ;)

Mijn ervaringen met Drupal CMS

Voor dit project heb ik gekozen voor Drupal, ook weer vanwege de open source (zie tevens mijn eerdere artikel over Joomla: hier). Dit bedrijf wil haar eigen geluid- en videofragmenten gaan hosten, wat enige aanpassing vergt van diverse standaard plugins/modules. De site moet op maat gemaakt worden, en Drupal is daarbij erg geschikt. In tegenstelling tot Joomla en WordPress, is het implementeren van een eigen template/theme binnen Drupal erg veel werk… Met Drupal kun je het beste van scratch af aan beginnen en een volledig nieuwe site opzetten zonder gebruik te maken van voorgedefinieerde themes (thema’s). Dat geeft eigenlijk al aan dat Drupal niet geschikt is voor een beginnende website bouwer zonder gedegen kennis van php. Of je moet tevreden zijn met de voorgebouwde thema’s en deze niet willen aanpassen. Drupal is daarentegen wel weer geschikt voor grotere websites (dat heb ik niet ervaren met Joomla). Maar dan nog geldt: er is enige kennis vereist om Drupal naar jouw wensen in te delen.
Drupal is bij uitstek geschikt voor ontwikkelaars en mensen die graag stoeien met php.
Voor beginnende gebruikers kan Drupal nog wel eens erg frustrerend zijn. Vooral het admin gedeelte (waar je op inlogt en je artikelen bijvoorbeeld maakt) is erg krachtig wat je niet zo snel onder de knie hebt.

Voordelen Drupal CMS

Drupal is Open Source en het is gratis. Krachtig admin gedeelte, en naar alle wensen aan te passen.
Drupal heeft een goede community met veel actieve en enthousiaste developers (zie o.a. de Nederlandse Drupal community: drupal.nl). Er wordt veel ontwikkeld en het mag met trots een snel groeiende community heten. De support is dan ook uitstekend.

Nadelen Drupal CMS

Veel modules en plugins zijn vanwege het open source gehalte door derden ontwikkeld. Dit geeft vaak conflicten met al bestaande plugins of modules. Tevens heeft Drupal hierdoor continue veiligheids issues waardoor intensief onderhoud nodig is.

 

    Gerelateerde berichten

Geef een reactie

http://blog.kruiderie.nl/drupalYou must be logged in to post a comment.

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
© Kruiderie