SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Joomla
25 februari 2011 door Marenubium

Personal Stone – Joomla

Voor ik met WordPress bezig ging en deze site online plaatste, heb ik meerdere CMS systemen getest, waaronder Joomla.
Deze is nog in de testfase.

Mijn ervaring met Joomla CMS

Joomla is een erg uitgebreid CMS, welke ik niet een beginner wil aanbevelen. Wat mij aantrekt in dit CMS is dat het gratis is en Open Source. Vanwege het Open Source systeem is Joomla naar bijna elke wens aan te passen. Het kostte mij echter teveel tijd om alles onder de knie te krijgen, derhalve ben ik verder gaan kijken. Uiteindelijk is het mijn bedoeling een standaard concept te ontwikkelen die ik mijn eigen klanten kan aanbieden (o.a. via mijn bedrijf www.profisens.nl).
Voor mij is gebruikersgemak dan eerste prioriteit, en als ik er al moeite mee heb doe ik er mijn klanten zeer zeker geen plezier mee.

Voordelen Joomla CMS

Vanwege de Open Source is Joomla op elk gebied aan te passen. Er is een goede community aanwezig voor ondersteuning (zie o.a. de Nederlandse Joomlacommunity ) en Joomla is met verschillende modules of extensies uit te breiden. Ideaal bijvoorbeeld voor als je een webshop wilt starten(zeer goede e-commerce systemen).
Het is gratis.

Nadelen Joomla CMS

Joomla is zeer uitgebreid, het kost wat tijd om alles onder de knie te krijgen, vooral als je net start met een eigen website. Vanwege het Open Source gehalte zijn veel modules en extensies door third parties (derden) geschreven, wat de veiligheid van het CMS niet ten goede komt. Gedegen onderhoud en kennis van het CMS is dan onontbeerlijk.

Aanbevolen sites

Wil je meer weten over Joomla,  of een cursus hier in volgen?
Dan is de website JoomlaBasis iets voor jou, gestart door Mindert Aardema en onderdeel van Netspecialist.nl.
Je kunt hier een online workshop volgen met prima ondersteuning. Zo sta je als Joomla beginner nooit alleen en kun je de stap maken naar een eigen, professionele website.
Klik hier voor de link:  Joomlabasis

    Gerelateerde berichten

Geef een reactie

http://blog.kruiderie.nl/joomlaYou must be logged in to post a comment.

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
© Kruiderie