SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Kristal van de week: Andara Kristal
18 maart 2011 door Marenubium

Andara Kristal

Op 8 maart j.l. schreef ik een artikel over belangrijke kristallen voor de overgang naar 2012 (hier te vinden). Hierin staat o.a. het Andara Kristal. Ik heb nog nooit van dit kristal gehoord en vond dat ik dit kristal hoe dan ook eens van dichtbij moest bekijken.
Want Eva die een kristal niet kent, dat ken ni!

Vorig weekend heb ik de eer mogen hebben dit bijzondere kristal onder ogen te zien, geheel onverwachts, en daarmee was het verrassingseffect dan ook groot! Er werd mij gevraagd een zeer heldere, donkerblauwe steen te voelen. De kleur was van saffier, de lichtbreking was echter anders. En het kristal voelde ook lichter aan dan saffier of een andere korund soort (o.a. robijnen en saffieren, uitleg hier). Iemand riep: “ach, dat is een stuk plastic!”. Maar nee, en het was ook geen glas. Als kennis tekort schiet, wordt het tijd om te gaan voelen :) Dus ik besloot het het kristal maar zelf te vragen en stemde me er op af.

Verfijnde Krachtpatser

Allereerst viel mij meteen de hoge en zuivere trilling op van dit lieflijke kristal. Zacht gefluister en verfijnde energie. Het kristal probeerde direct te communiceren en begon zich ook op mij af te stemmen. Oeroude Aarde kracht werd mij doorgegeven, en vensters naar andere en veel hogere dimensies dan de meeste kristallen laten voelen. De programmering van dit kristal komt overeen met die van Diamant, alleen is dit een verborgen programmering. En Diamant communiceert wat luider, dominanter. Het kristal liet mij zien wat het werkelijk was, in plaats van hoe het eruit zag. Dit was even verwarrend voor me, en ik kon het even niet goed plaatsen. Maar er hangt een soort dimensie-sluier over dit kristal heen, waardoor het ene oog een simpel stukje glas (“waardeloos”) ziet maar het andere oog de kracht van dit bijzonder stukje natuur ontdekt (“waardevol”). Het is warempel en dus niet zomaar een stukje kristal; het is een bijzonder krachtpatsertje voor hen die de kwaliteit en de echte waarde van dit Andara kristal beseffen. En het is een leuk siersteentje voor hen die het als een stukje glas beschouwen. Deze steen is er dus voor hen, noem ze Lichtwerkers, die zijn krachten willen en kunnen inzetten. Een perfect kristal voor de overgang dus!

Tevens viel mij op dat dit kristal zich aanpast aan de eigenaar en een bijzonder harmonieuze band creëert met de eigenaar. Dit is te vergelijken met de vulpen van vroeger: deze zet zich naar je hand en als een ander persoon ermee geschreven heeft voel je dat direct. Zo ook met autorijden, voor mensen die de vulpen niet meer kennen; als iemand in jouw auto gereden heeft dan merk je dit in de meeste gevallen. Dat is dus ook het geval met het Andara kristal. Hierdoor kan ik vaststellen dat het een persoonlijk stukje kristal wordt voor degene die ermee werkt.

Antiek glas

Maar het is en blijft een stukje glas. Vulkanisch glas, welteverstaan. En oud. Zeer oud. Zo rond augustus 2010 is dit kristal daadwerkelijk geactiveerd en zichtbaar geworden in deze derde dimensie. Het werd mij duidelijk waarom ik dit kristal niet kende, want het is een zogenaamd Nieuw Kristal. Een Oud Nieuw Kristal. Ik heb al eens geschreven dat in deze tijd bijzondere kristal energie vrij komt, nodig voor de verandering waar de Aarde en de mensheid door heen gaan. Andara kristal is één van deze bijzondere kristalenergieën die nu pas boven komen en waar we nu mee in aanraking komen. Weer een mooi geschenk van Moeder Aarde!

Vulkanisch glas ontstaat doordat lava erg snel afkoelt in het water of aan de lucht. Door deze snelle afkoeling ontstaan er bij het meeste vulkanisch glas insluitsels; luchtbelletjes of ruimtes gevuld met water. Omdat er bij vulkaanuitbarstingen geen tijd is geweest voor kristallen om te groeien, zijn de elementen waaruit de kristallen ‘zouden kunnen bestaan’ gesmolten en heeft zich een soort glas gevormd uit kwartskristallen. Obsidiaan is de meest bekende vulkanisch glassoort. Andara kristal wordt onder het kopje Obsidiaan geschaard, maar hierover bestaat nog veel twijfel. Andara kristal bevat bijvoorbeeld niet of nauwelijks kwartskristal, in tegenstelling tot Obsidiaan. Er is eigenlijk nog te weinig bekend over deze steen om hem ergens goed onder te brengen.

Voorkomen en werking

Andara Kristal komt in erg veel kleuren voor. De meest voorkomende kleuren zijn:

 • Donkerbruin
 • Geel/Goud/bruin (Amber- of Champagne Andara)
 • Lichtblauw (ook wel Lemurisch Water of Aqua Lemuria genoemd)
 • Donkerblauw (Avalon Andara)
 • Blauw-groen
 • Licht roze
 • Paars (Soevereine of Violette Vlam)

Wat vooral opvalt aan Andara kristallen, is dat deze uitermate helder zijn en in vele kleuren voorkomen. Dit ook weer in tegenstelling tot vele Obsidiaan soorten. De kleuren van Andara kristallen worden gevormd door de mineralen en metaaloxides in de grond zoals ijzer, selenium, kobalt, koper, mangaan, nikkel, titanium, goud en zilver. Ik heb hierboven gezegd dat vulkanisch glas ontstaan is door snelle afkoeling door water of lucht, en als ik zo een Andara bekijk zijn hierin heel sterk de elementen water en lucht in ‘opgesloten’. Iemand noemde een Andara kristal ook wel ‘gekristalliseerd water’, en ik kan me hierbij goed aansluiten. Ik zei al eerder dat de programmering van Andara erg veel lijkt op die van Diamant, maar veel verfijnder is. Gevoeliger en subtieler. Diamant is echt Lucht, en ‘mannelijk’, Andara is voor mij echt Water en ‘vrouwelijk’. Zouden er tweelingkristallen kunnen bestaan? Vraag ik me nu net af…
Voor mij is de werking van Andara vergelijkbaar met die van Diamant, alleen dan op de vrouwelijke manier. Diamant is echt Aards; manifestatie. Andara is van een andere dimensie, maar kan zich toch op Aarde manifesteren; transformatie.

En dat zie je ook terug in de eigenschappen van een Andara kristal; deze is in staat van kleur en trilling te veranderen (weet je nog; aanpassing aan de eigenaar). En dat is de primaire eigenschap van een Andara: de kracht om te transformeren. Het is dan ook geen steen wat absorbeert, zoals heel veel stenen doen. Ook is het geen steen wat puur reflecteert zoals Labradoriet. Het is een steen die transformeert en daarmee heling bewerkstelligd.

Andara is een beschermende steen, en is in staat om alle negativiteit om te zetten in positieve, werkbare energie. Andara is chakra zuiverend en heft blokkades op. Het kristal heeft sterke connecties met de Heilige Geometrie en de Kubus van Metatron, en is gericht/afgestemd op het Diamanten Licht(-net); het helpt of versnelt je door het transformatie proces van Homo Sapiens naar de Home Luminus (verlichte mens) heen, en zal in samenwerking met jou het trillingsniveau verhogen. Het helpt je om in contact te komen of het contact te verbeteren met je Innerlijke Ik of het Hogere Zelf. Derhalve is het Andara kristal uitermate geschikt voor Lichtwerkers en Helers.
Andara kristal heeft een positieve invloed op eigenwaarde en het ontwikkelen van je persoonlijke kracht. Het is een echt bewustzijnskristal, en hier op Aarde gecreëerd om te helpen bij de overgang naar de Nieuwe Tijd. Een heus Nieuwetijdskristal.

Actief kristal; DNA transformatie

Lichamelijk is Andara in zetten op vooral de waterhuishouding en ter bevordering van opname van belangrijke mineralen en voedingselementen. Andara is gericht op de communicatie tussen de celstructuur van het fysieke lichaam en de kwantumfysische energie van het energetisch lichaam. Ons DNA is hierbij van belang; dit is zogezegd de communicatie tussen ons energetisch- en fysieke lichaam.
Ons DNA krijgt op dit moment vanuit de kosmos nieuwe instructies. Dit is te vergelijken met een soort software upgrade. Deze upgrade geschiedt via onze chakra’s; deze fungeren als een soort sterrenpoorten waar doorheen belangrijke informatie vanuit de kosmos wordt gefilterd.

Ons energetisch lichaam is veel verder geëvolueerd dan ons fysieke lichaam en communiceert via het DNA met ons lichamelijke neurofysiologisch proces. Omdat beide lichamen met elkaar in verbinding staan, ondervindt ons fysieke lichaam van tijd tot tijd groeistuipen, om met het energetische lichaam weer verbinding te zoeken. In deze tijd krijgen we veel te maken met Nieuwetijds- en Kristal kinderen. Deze hebben hun energetische lichamen sterker ontwikkeld dan de vorige generatie. Hierdoor hebben steeds meer kinderen (en volwassenen) last van hun lichaam; het lichaam reageert op andere DNA informatie dan wij mensen gewend zijn, en daar moet het lichaam zich naar ‘zetten’. Andara kristallen helpen bij deze groeistuipen en stellen zich per persoon in op de DNA ‘programmering’ zodat het gehele transformatie proces soepeler gaat verlopen. Zodoende is een Andara kristal voor eenieder zeer persoonlijk en voor eenieder persoonlijk afgestemd.

Succesvolle combinaties met andere kristallen

Vooralsnog elke steen.

Reiniging

Andara kristal is een echt Water kristal, en is dus goed te reinigen door deze in een bakje water te leggen of onder stromend water te houden.

Extra Informatie

Chakra: Afhankelijk van de kleur, maar algemeen werkzaam op alle alle chakra’s en in het bijzonder de 8e chakra. Het achtste chakra is de Overbrenger of Transformator van de Universele Liefde naar het hart. Symbool voor het achtste chakra is de Lelie, en de bijbehorende kleur is violet. Prima Matra energie: een hoofdkristal.

Endocriene klieren: Afhankelijk van de kleur en chakra, maar algemeen werkend op alle endocriene klieren.

Structuur: Amorf (niet-kristallijn); Verandering, aanpassing en transformatie.

Chemische samenstelling: veranderlijk.

Verdere Informatie

Er is veel geschreven over de Andara kristallen, hieronder wat links voor diegene die het interesseert en er meer over wil weten:

Life’s Treasures Kauai (Engels)

White Wolf Journeys (Engels)

The Crystal Spirit (Nederlands)

 

Veel plezier met dit o,zo bijzonder kristal!

  Gerelateerde berichten

6 reacties  
 • Emmy schrijft:
  18 maart 2011, 23:35:21

  Wauw wat een mooie!

 • Ine schrijft:
  27 november 2011, 13:37:51

  Hallo Eva,

  Ik heb met belangstelling jouw artikel over het Andarakristal gelezen.
  Ik heb zelf enige tijd geleden een ketting met dit kristal gekocht en met veel plezier gedragen.
  Helaas is tot mijn ontzetting de ketting gebroken enige uren voordat ik naar een avond met Derek Ogilvie zou gaan.
  Ik vraag mij nu af of het niet de bedoeling was dat de ketting meeging naar die avond óf dat ik de juiste persoon niet ben voor de ketting?
  Ik zou hem graag weer willen rijgen, maar iets houdt mij tegen, ik ben die middag erg geschrokken dat uitgerekend die ketting op dát moment brak.

  Als ik niet de juiste persoon zou zijn voor de ketting, wat moet ik er dan mee doen?

  Met vriendelijke groet,

  Ine

 • Marenubium schrijft:
  28 november 2011, 08:09:58

  Goedemorgen Ine,

  wat leuk om te lezen dat je veel plezier hebt met jouw Andara kristal!
  Het is meestal andersom: een kristal past wel of niet bij een persoon.

  Breken of verlies van een ketting/kristal houdt in dat het kristal in die vorm of hoeveelheid niet goed bij je past of zijn werk al gedaan heeft.
  In dit geval dat je ‘m misschien niet nodig had die avond. Je bent ‘m niet kwijtgeraakt, dus hij is op tijd ‘gesprongen’ ;)

  Ik kan me voorstellen dat je geschrokken bent, probeer het kristal eens in een andere vorm bij je te dragen? Niet om je hals maar bijvoorbeeld in je broekzak.
  Of naast je bed neerleggen.
  Het is een krachtig kristal, en jij hebt ‘m misschien niet nodig als ketting.

  Hopelijk heb ik je even verder op weg geholpen!

  Hartelijke groet,

  Eva

  • Ine schrijft:
   28 november 2011, 13:33:32

   Hoi Eva,

   De losse kralen in een zakje in broekzak of in schaaltje naast mijn bed is een goed alternatief.
   Eens kijken of dat ander/beter resultaat oplevert.
   Dank voor je snelle antwoord!

   Vriendelijke groet, Ine

 • Nastia schrijft:
  8 december 2011, 13:09:55

  Hey Eva!
  Ik had een Andara kristal gekocht en ik begon meteen te paniekeren omdat ik dacht dat het gewoon een namaak was, godzijdank dat ik op jouw blog ben terechtgekomen! Nu weet ik dat ik toch niet ben afgezet.
  Ik vroeg me af hoe je de energie van de kristallen kunt lezen?
  Ik ben een groentje in al deze spirituele dingen dus weet ik niet echt welke kant dat ik moet uitgaan en wat ik moet doen om ‘verlicht’ te worden. Ik vroeg me af of je wat tips of links had om mij verder te helpen.
  Groetjes Nastia

 • Linda schrijft:
  29 april 2012, 13:13:44

  Hallo Eva,

  Dank je wel voor je aanvullende informatie.
  Een paar maanden terug heb ik Andara obsidianen gekocht. Ik verzamel, draag en mediteer met sten en was verbaasd dat er heldere kleurrijke natuurlijke obsidianen bestaan.
  De energie is heel bijzonder, ik had champagne, bruine, groene en blauwe besteld. De champagne voelde gelijk heel vertrouwd. Heel bijzonder het veranderen van kleur, de lichtbreking en lichtbundeling in de Andara.
  Op de groene reageerde ik vreemd, ik werd heel moe iets wat helemaal niet voor mij is. Toen ik besefte dat het door de Andara kwam heb ik een zelfde kleur Fluoriet gebruikt. Na een minuut of 5 voelde ik mij weer helder en niet meer moe. ik was verbaasd, Fluoriet is wel een van mijn favorieten maar werkt normaal geleidelijk.
  Een week later probeerde ik de Andara opnieuw, nu leek hij( echt mannelijk deze)rechtstreeks met mij te communiceren, hij verontschuldigde zich. Er is bij iets wat bij mij anders is dan gebruikelijk en hij had het als mankement herkent en niet beseffend dat het er bij mijn hele leven al is, en het voor mij juist iets is wat ik niet als mankement ervaar maar onderdeel van mijn eigenheid en mogelijkheid tot heling.
  Alle Andara’s die ik besteld zijn bijzonder met meditatie en ze rijken dingen aan op diverse gebieden en mogelijkheden aan. De Anadra’s passen zich inderdaad aan de persoonlijkheid en ik vind ook dat ze humor hebben.

  Ik vond het heel frappant te ervaren dat de Andara en de fluoriet gelijkende maar tegengestelde werking blijken te hebben en het komt mij over dat dit ‘tweelingzielen’ van elkaar zijn.
  Groetjes,

  Linda


Geef een reactie

http://blog.kruiderie.nl/kristal-van-de-week-andara-kristalYou must be logged in to post a comment.

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
© Kruiderie