SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Kristal van de week: Angeliet/Celestiet
21 februari 2011 door Marenubium

Angeliet of Celestiet

Het kristal van de week is de Angeliet of Celestiet. Beide kristallen zijn aan elkaar gerelateerd. Hieronder een beschrijving:

Celestiet, Celestien of Coelestien (coelestis; hemels) is een kleurloos, grijs tot bleekblauw (hemelsblauw) transparant kristal. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans.

Angeliet is de lichtblauwe variant van Anhydriet (anhydros; zonder water) en behoort tot de sulfaten. De steen is opaak met een glasglans.

Angeliet is een gecomprimeerde vorm van Celestiet of Celestien (ook wel Coelestien). Dus eigenlijk liggen deze twee kristallen erg dicht naast elkaar.

Beiden worden ‘engelenstenen’ genoemd, wegens hun hoge trillingsfrequentie. Ze zijn allebei dan ook goed te gebruiken bij astrale reizen of spirituele ervaringen. Beide stenen bevinden zich net als Seleniet (zie mijn artikel over Seleniet) in meerdere dimensies tegelijk, en zijn daarom ook sterk aardende stenen. En daardoor vergemakkelijken ze het reizen tussen verschillende dimensies.
Waarom ze ‘engelenstenen’ worden genoemd wordt hierdoor misschien ook wel duidelijk: ze vergemakkelijken tevens de communicatie met Hogere Wezens.

Het zijn twee actieve kristallen, wat inhoudt dat deze alleen tijdelijk ingezet mogen worden. Hou ze dan ook niet te lang bij je of op het lichaam. Tevens zijn beide kristallen broos (zacht) en kunnen ze makkelijk breken. Houd en bewaar ze dan ook apart van andere kristallen of scherpe en metalen voorwerpen (sleutels en dergelijke).

Reiniging van de kristallen

In zwarte aarde of in het zonlicht. Vermijd fel zonlicht; leg de kristallen het liefst in de ochtend- of avondschemering in de vensterbank. Reinigen met water kan de stenen aantasten, bewaar de kristallen dan op een droge plek.

Specifieke eigenschappen Angeliet

Een beschermend en kalmerend kristal wat innerlijke rust, empathie en mededogen bevordert. Zet deze steen in bij geestelijke druk(te) of emotionele belasting. Het kristal helpt je je gevoelens beter uit te drukken, en om zaken los te laten en te accepteren waar je geen controle over hebt. Lichamelijk werkt dit kristal bevorderlijk voor de gehele waterhuishouding en alle organen die daarmee te maken hebben: nieren, blaas, vochtophopingen en ontsteking van de keel, longen of schildklieren. Deze steen werkt dan ook in op de keelchakra en de daarbij passende endocriene schildklier (thyroîd).

Chakra: vijfde chakra, keelchakra

Endocriene klier: schildklier of thyroîd

Structuur: Orthorhombisch; informatiestroom bevorderend, helder zien en weten.

Chemische samenstelling: CaSo4, hardheid: 3-3,5, dichtheid: 2,8-3.

Specifieke eigenschappen Celestiet


Dit kristal is een zeer actief kristal en bevordert spirituele ontwikkeling en het helderziende en -horende vermogen. Het trekt voorspoed en geluk aan, en werkt zeer bevorderlijk voor de communicatie, creativiteit en het geheugen. Lichamelijk werkt het kristal ontspannend, kalmerend, verkoelend en pijnstillend. Tevens is de steen in te zetten bij kwalen aan ogen, oren, keel en neus. Het heeft een positieve invloed op de holten en bijholten en bij ooronstekingen.

Chakra: Vijfde (keelchakra), zesde (derde oog) en zevende (kruinchakra).

Endocriene klieren: schildklier of thyroïd, hersenaanhangsel of hypofyse, pijnappelklier of epifyse

Structuur: Orthorhombisch; informatiestroom bevorderend, helder zien en weten.

Chemische samenstelling: SrSO4, hardheid: 3-3,5, dichtheid: 4.

    Gerelateerde berichten

Geef een reactie

http://blog.kruiderie.nl/kristal-van-de-week-angelietcelestietYou must be logged in to post a comment.

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
© Kruiderie