SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Kristal van de week: Labradoriet
28 februari 2011 door Marenubium

Labradoriet

Het kristal van de week is de Labradoriet. Dit is een iridiserende steen en kan kleurloos, wit en groen zijn met een blauwe, groene, rode of geelachtige glans als deze gepolijst is. Er zijn weinig kristallen die zich kunnen meten met dit fantastische kleurenspel.
Er zijn twee soorten Labradoriet:

  • Goudlabradoriet is veelal transparent en in lichte vorm makkelijk te verwarren met Maansteen, tenzij het een goudgele kleur heeft;
  • Spectroliet welke de zogenaamde ‘blauwe’ of ‘zwarte’ Labradoriet wordt genoemd en de donkere kleuren draagt.

Algemene werking

In principe is een Labradoriet kleurloos, echter reflecteert deze het licht op zo’n manier dat er een spectrum aan verschillende kleuren ontstaat (“terugkaatsing” of ook “weerspiegeling”). Dit karakteristieke kleurenspel, wat ook wel labradoriseren wordt genoemd, wordt veroorzaakt door de lichtbreking op de microscopische kristalletjes van meerdere donkere mineralen (titaanijzer/magneeterts/natrium/calcium/aluminium) die zich op de breuklijnen bevinden. De steen laat al zijn verborgen kleuren zien als je deze beweegt in het licht. Dit is dan ook meteen de primaire werking van het kristal: hij haalt verborgen talenten bij je naar boven.

De steen ondersteunt bij het bewustwordingsproces en geeft kracht, (zelf-)vertrouwen en doorzettingsvermogen. De steen versterkt de intuïtie en mediamieke gaven en brengt vergeten herinneringen naar boven. Daarnaast helpt de steen je om je in contact te brengen met je Hogere Zelf en daarmee de wijsheden uit je onderbewuste. Het is een steen die helder maakt en helderheid verschaft en helpt illusies te herkennen. Labradoriet helpt je een duidelijke scheiding aan te brengen tussen bijvoorbeeld emoties van buitenaf en die van jezelf.  Hierdoor kan de persoon in kwestie zich ook beter afstemmen op de ander. De steen verschaft duidelijkheid/inzicht/helderheid en is daardoor ook goed te gebruiken in/tijdens (vervelende) gesprekken, of in grote groepen mensen. Labradoriet versterkt je gevoel, en laat duidelijk je grenzen ‘voelen’. De steen stelt je in staat om op bepaalde momenten ‘één’ te zijn met de universele energie (een soort medium), waardoor antwoorden/inzichten helder door komen. De steen geeft een zachte, liefdevolle ‘duw’ in de juiste richting (volg je gevoel), en geeft je een tijdelijke ‘zachte’ communicatievaardigheid.

Tijdelijk Kristal

Vanwege zijn iridiserende kleurenspel, kunnen we stellen dat dit kristal een spiegeleffect (weerkaatsing) bewerkstelligd. Labradoriet is namelijk ook een sterk beschermde steen die het eigen energieveld of aura afsluit tegen (negatieve) invloeden van buitenaf en energieverlies. Derhalve is Labradoriet uitermate geschikt voor hoog sensitieve personen (hsp-ers). Echter wordt het niet aanbevolen het kristal continue bij je te hebben, vanwege zijn afsluitende vermogen en terugkaatsingseffect, want niet alleen sluit Labradoriet je energieveld tegen negativiteit van buiten af, maar ook tegen positiviteit. Het werkt dus twee kanten op. Bovendien is Labradoriet een zeer actief kristal en sterk op de kruinchakra gericht, wat maakt dat dit kristal “zweverig” is en zeer zeker geen aarding biedt.

Toepassingen

Labradoriet is een zeer veelzijdige steen en kan op of bij het lichaam gedragen worden. De steen kan in geslepen vorm op een plek op het lichaam gelegd worden of vastgehouden worden. Labradoriet kan in ruwe of bolvorm in een ruimte geplaatst worden als bescherming tegen negatieve invloeden en energie.

Ruwe Labradoriet Geslepen Spectroliet Goud Labradoriet ruw en geslepen

Lichamelijk heeft Goud Labradoriet een positieve werking op maag, milt, lever, galblaas en bijnieren.
De donkere variant werkt bloeddrukverlagend, kalmerend en ontstekingsremmend. Het reguleert de stofwisseling en heeft een positief effect op  verkoudheid, jicht, reuma en de ogen.

Succesvolle combinaties met andere kristallen

Labradoriet is goed te combineren met tijgeroog, bergkristal, seleniet, agaat en amethist.

Houd er rekening mee dat bepaalde stenen elkaar kunnen beschadigen, bewaar/draag ze daarom fysiek van elkaar gescheiden.

Reiniging

Labradoriet is te reinigen in zwarte aarde, stromend water, zon en maan. Geen zout(-oplossing) gebruiken voor deze steen.

Extra Informatie

Chakra: zevende chakra (kruinchakra) en voor de Goudlabradoriet de derde chakra (zonnevlecht)

Endocriene klieren: zwezerik of thymusklier, epifyse of pijnappelklier

Structuur: Triklien; open en beschermend

Chemische samenstelling: (Ca,Na)(Si,Al)4O8, hardheid: 6-7. dichtheid: 2,69

Etymologie/Herkomst

De naam van het mineraal labradoriet is afgeleid van het Labrador-schiereiland in Canada, waar het voor het eerst beschreven werd. De steen werd in 1780 aan de oostkust van het schiereiland Labrador ontdekt door een pater en door hem naar het eiland vernoemd. Hij vond een groot aantal zwerfstenen met een opvallende grijze kleur die bij het draaien van kleur veranderde in donkerblauwe en groenen nuances. Deze vondst wekte grote belangstelling bij de wetenschappers in die tijd en men stelde vast dat hier sprake was van een natronkalkveldspaat of plagioklaas.
Bron: http://nl.wikipedia.org

    Gerelateerde berichten

2 reacties  
  • Bert schrijft:
    1 maart 2011, 16:38:24

    Een erg mooie steen inderdaad. Dank voor de info Eva, mooi, duidelijk en helder omschreven !

    Groet,
    Bert

  • ma schrijft:
    11 maart 2011, 11:00:45

    wat mooi beschreven!!
    die stenen kunnen we wel allemaal gebruiken!
    veel liefs en ga zo door!
    ik ben trots op je!

    dikke kus


Geef een reactie

http://blog.kruiderie.nl/kristal-van-de-week-labradorietYou must be logged in to post a comment.

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
© Kruiderie