SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Kristal van de week: Seleniet
8 maart 2011 door Marenubium

Seleniet

Het kristal van de week is de Seleniet. Seleniet is doorschijnend tot opaak, met een glasachtige- of zijdeglans. Seleniet kan puur wit, oranje, blauw, bruin of groen van kleur zijn. Het is een vezelige, verkalkte, kristallijne vorm van gips, soms in combinatie met zoutkristallen, en lost daarom makkelijk op in water. Tevens is deze steen zo zacht, dat je de steen makkelijk kan beschadigen met een nagel. Het kristal behoort tot de veldspaat familie, welke te herkennen is aan de satijnen gelaagdheid: flinterdunne naaldjes die op elkaar geplaatst zijn en daarmee het licht makkelijk opvangen. Seleniet wordt daarom ook wel satijnspaat genoemd, vanwege de satijnen glans van de steen als je deze in het licht beweegt. Dit iriserend effect wordt ook wel ‘kattenoog effect’ of chatoyance genoemd.

De meest voorkomende soorten Seleniet zijn:

  • Wit Seleniet
  • Groen Seleniet
  • Oranje Seleniet
  • Vissenstaart Seleniet
  • Woestijnroos

Algemene werking

Seleniet is een sterk reinigende, spirituele steen en werkt beschermend en inzichtgevend. Het stimuleert een heldere geest en geeft je inzicht in je levenslessen. Seleniet beïnvloedt je perceptie en helpt je bij het helder en zuiver waarnemen en interpreteren van boodschappen binnen diverse communicatie vormen. Derhalve is Seleniet ook uitermate geschikt voor het gebruik bij divinatie en mediamieke gaven. Maar ook buiten deze spirituele zaken om is Seleniet goed in te zetten voor communicatieve doeleinden. Het kristal beschermt en reinigt de aura, bevordert de rust in jezelf in je omgeving en creëert een vredige omgeving.

Net als de Maansteen is Seleniet fijnstoffelijk en fijngevoelig van aard; ze vertegenwoordigt daarmee de vrouwelijke Godin energie. Ze is fijn, zacht, etherisch, puur en sereen. Ze maakt licht net even iets lichter, blijdschap net even iets blijer, en sluit negativiteit op een positief negerende wijze buiten (zie ‘Etymologie/Herkomst’ onderaan).

Deze steen bevindt zich spiritueel net even iets buiten onze dimensie, en maakt daarom contact met het hogere en andere dimensies mogelijk. Echter, omdat zij zich in verschillende dimensies tegelijk bevindt, heeft ze ook het vermogen zich in al deze dimensies te vestigen en te Zijn (te aarden). Hierdoor kan ze je ook goed helpen om te aarden.

Seleniet doet, waar je om vraagt, en helpt daar, waar hulp het meest gewenst is. Haar trilling is hoger dan die van de gemiddelde mens, en ze kan jouw eigen trilling opvoeren tot die van haarzelf, maar alleen als jijzelf hier aan toe bent. Ze zal niet dwingen, maar nog eerder zichzelf opofferen. Behandel haar daarom met respect, zachtheid en liefde.
Daarnaast is Seleniet in staat te helpen bij het loslaten van het verleden en bijvoorbeeld trauma’s; ze is op elk (chakra) niveau in te zetten en daarom een zeer veelzijdige steen.

Actief Kristal

Seleniet is een zeer actief kristal maar is ook prima in staat zich aan te passen. Echter verlangt ze ook graag ingezet te worden op niveau;  zet haar in op vlakken waar ze goed in is; om te mediteren, om in slaap te kunnen vallen, om rust te brengen in je denken, om helderheid te verschaffen, om contact te leggen met het Hogere, etc. Seleniet is dan ook een onmisbaar kristal voor onder andere de Lichtwerkers en Helers onder ons. Als je haar actief inzet zal haar dankbaarheid het grootst zijn.

Ondanks haar activiteit is Seleniet wel degelijk langdurig bij je te houden. Ze is in staat op verstoringen te scannen en deze aan te passen dan wel te verhelpen. Ze is actief in te zetten bij het verhelpen van blokkades en het verhogen van trillingen van lichaam, geest en ziel. Je kunt haar beschouwen als de brug tussen het Aardse en het Hogere, en de Poort van het Witte Licht.

Toepassingen

Seleniet is een perfecte steen om op je nachtkastje te plaatsen voor een goede nachtrust en fijne dromen, en van tijd tot tijd te gebruiken op pijnlijke plekken, in tijden van stress, als steun en troost. Tevens kan zij straling van monitoren en mobieltjes neutraliseren. Stel haar alleen niet al te lang aan zo’n straling bloot.

Op een neutrale plek in de woonkamer, vooral bij een zoutlamp in de buurt, verspreidt ze rust, vrede en kalmte.
Selenietkristallen zijn naast Apofyliet de enige kristallen die in staat zijn om andere stenen van een lagere trilling weer te ‘herprogrammeren’ of op te laden. Je kunt daarom een brok ruwe Seleniet gebruiken om andere kristallen te reinigen en op te laden.

Hieronder een overzicht van de toepassingen van de diverse Seleniet soorten:

Seleniet

Spiritueel

Lichamelijk

Endocriene klieren

Wit

Werkzaam op de kruinchakra en 8e chakra; Contact met Engelen energie en bevordert divinatie, mediamieke gaven en helder inzicht Fysiek heeft het een positieve werking op de ruggegraat, epilepsie en borstvoeding en remt het effect van vrije radicalen. Epifyse of Pijnappelklier

Groen

Werkzaam op de hartchakra; kalmeert en bevordert onvoorwaardelijke (zelf-)liefde Versterkt je gevoel van eigenwaarde. Werkzaam op hart, longen, lever en bloedsomloop. Geeft vitaliteit. Thymusklier of Zwezerik

Oranje

Werkzaam op de sacraal chakra: bevordert het aardingsproces Werkzaam op de bijnieren, milt, urinewegen en geslachtsorganen. Alvleesklier of Pancreas

Vissenstaart

Werkzaam op de kruinchakra: werkt rustgevend, verhelderend, vermindert spanningen en zorgt voor emotionele balans. Ook wel Engelenvleugel genoemd. Positieve werking op de zenuwen, bloedvaten en waterhuishouding. Epifyse of Pijnappelklier

Woestijnroos

Werkzaam op de wortel chakra: aardend en bevrijdt van zelfopgelegde, negatieve patronen, en kan helpen om oude haat om te zetten in liefde. Woestijnroos wordt in associatie gebracht met de Maya zegel ‘Witte Wind’. Positieve werking op de wervelkolom, galblaas, nieren, blaas en geslachtsorganen. Helpt tegen zwangerschapsvergiftiging en infecties, helpt de hormoonhuishouding in balans te houden. Testes/Ovaria of Geslachtsklieren

Succesvolle combinaties met andere kristallen

Vooralsnog elke steen.

Reiniging

Seleniet is een gipskristal, en lost daarom makkelijk op in water.
Deze steen is niet 100% zelfreinigend, en verdient daarom van tijd tot tijd een rustperiode. Een nacht of 2 in het maanlicht voldoet. Tevens kan deze steen in zwarte aarde gereinigd worden, echter wel beschermd in een plastic zakje vanwege het vocht. Zonlicht voldoet ook, echter geen fel zonlicht, en niet in de zomermaanden. Laadt de steen dan op tijdens zonsopkomst en zonsondergang, dus in de schemering.

Extra Informatie

Chakra: verscheidene chakra’s, zie hiervoor de bovenstaande tabel

Endocriene klieren: verscheidene klieren, zie hiervoor de bovenstaande tabel

Structuur: Monoklien; beïnvloedt beweging en perceptie

Chemische samenstelling: CaSO4·2H2O. Hardheid: 2. Dichtheid: 2,3.

Etymologie/Herkomst

Seleniet is genoemd naar de Griekse Godin Selene, Godin van de Maan. Haar naam betekent ‘De Lichtende’. In de Griekse mythologie is Selene de zus van Helios, de Zonnegod. Deze zonnekracht vinden we dan ook terug in de steen; de selenietkristallen zijn onder andere ontstaan door verdamping (zon) van het zeewater. Deze opgesloten zonnekracht maakt positief, vrolijk en blijmoedig.

Naica mijnen

Seleniet wordt onder andere gevonden in Mexico, Chihuahua, in de beroemde Naica mijnen (Cave of Giants). Deze mijnen zijn de grootste lood, zink en zilver mijnen in Mexico, en bestaan uit meerdere zogeheten kamers. In 2000 werden twee Seleniet kamers per toeval ontdekt op 300 meter diepte door twee mijnwerkers, die een nieuwe tunnel aan het boren waren. Deze kamers hebben de namen gekregen als ‘Cave of Crystals’ en ‘Cave of Swords’. De Seleniet kamers bestaan uit enorme kristallen van wel 1.20 meter in diameter en 15 meter lang. De omstandigheden in de kamers zijn voor mensen niet bepaald prettig: met een temperatuur van 65,5 graden Celsius en een luchtvochtigheid van 90-100% wordt je binnen 10 minuten zo’n beetje levend gestoomd. De kamers kunnen dan ook alleen betreden worden met beschermende kleding.
Hieronder een kleine impressie van de Seleniet kamers:

    Gerelateerde berichten

Geef een reactie

http://blog.kruiderie.nl/kristal-van-de-week-selenietYou must be logged in to post a comment.

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
© Kruiderie